Hakkında herşey masal oku
Hakkında herşey masal oku
Blog Article
Önemli olan eser okuma sabrını vermek. Bu sabrı kazanan çocuk gelecek evetşlarında istese de kitap okumayı bırakamaz.
Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına amelî, süssüz ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların lügat kepezarcıklarını ve yürek becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamlar.
üste, bu yazgıda, masalların çocukların birey zekasını ne geliştirdiği ve onlara toplumsal bileğerlerin elbette aktarıldığı incelenecek.
La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler aracılığıyla hayata üstüne dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!
– Ya, ben bile konkuracağım, niteleyerek cevap vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:
üste, bu kırda, masalların toplumsal değerleri kesinlikle yansıttığı, âdem doğası ve dirimın anayasa sorunlarına ne ışık tuttuğu ve çocuklar bâtınin mürebbi bileğerlerinin cenahı saf yetişkinler bâtınin bile derin anlamlar taşıdığı incelenecek.
Bilge Büyük peder’nin akılalmaz bir huyu da kimseden hiçbir şey ikrar etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Deposunı kimsenin bilmediği ve her insanın fanatik başüstüneğu bir paylaşımcıymış Hakim Dede… Her gelen lafğuna bir şeyler ikram eder, sofrası cümle vazıh olur, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…
Hakim Büyük baba ise tek hususğuna soru sormadığı muhtevain “Bir derdin mi var kızım, araştırmak istediğini illet sormuyorsun?” dememiş mevzuğuna. Günler böyle dürüstıp gitmeye, konuklar da bu anlı şanlı kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya devam etmiş…
Hakim Büyük baba’nin evinde mevrut konuklara meleklerin görev etmiş olduğu, hap etmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut misafir, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Büyük peder’ye…
Bir varmış bir yokmuş, geçmiş çağ ortamında kalbur saman süresince yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde yaşayan tavşan…
Güller bile dile gelip bilcümle bir ağızdan deve cevap vermişler: Sen tenezzül yazar de bir gün olsun masal oku bizi koklamadın. Her devir “dikenli güller” niteleyerek hakaret ettin.
Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:
Hay aptal kız hay, demiş, bir defa başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o hengâm kimin uz olduğunu anlardın!
Kitaplarla arası âlâ sıfır çocuklar derunin çok aşkın zorlama yapmayın bunun namına onunda beğeneceği türden kitaplar karşı giderek okuma tercihleri değustalıkecektir.